Ofte stilte spørsmål om konfirmasjonsbilder

Oppdatert: 8. okt. 2019Kva slags kler skal eg ha på meg?

Eg anbefaler at du møter opp til fotograferinga ferdig pynta, i dress eller bunad/kjole. Slik vi startar med dei klassiske bilda. Deretter kan du vist du vil gjer et kjapt klesskift, og her står du eigentlege helt fritt til kva slags kle du vil ha på deg til de øvrige portrettbilda. Er du usikker på kva slags kle som egner seg, ta nokon dom definere deg som person. Men stort sett vil eg anbefale kle som er utan for mye tekst og mønstre, men det er uansett viktig at du velger kle du liker og som du føler deg vel i. 

Kva gjør vi hvis det er meldt dårleg vær? 

Det er helt uproblematisk å utsette fotograferinga til en dag med bedre vær utsikter. Ønsker du å gjennomføre fotograferinga uansett vær, går det også helt fint. Da finner vi et sted med litt ly for regnet, enten under tak eller under nokon store trær. Det går også helt fint å ha paraply med på nokon av bilda . 

Er det noko eg trenger å ta med til fotograferinga?

Eg vil veldig gjerne vise kvem du er og kva du liker å gjere i bilda . Er du musikar? Liker du å stå på skateboard? Syklar du mykje eller er du veldig glad i hestar? Ta meg med i planlegginga, så kan vi skape de kulaste bilda samen.

Kan vi ta bilda en annan dag enn sjølve konfirmasjonsdagen?

Absolutt! Eg anbefaler faktisk alle mine konfirmantar å ta bilda en annan dag enn på sjølve konfirmasjonsdagen. Da he vi litt større spelerom med tanke på når på dagen vi kan ta bilda, kva location vi veljar, vi kan ta litt værforbehold og ikkje minst; dykk slepper å stresse med å komme raskt tilbake til selskapet kor alle gjestene venter på at hovudpersonen skal komme.Kan eg ha med kjæledyr på nokon av bilda ?

Klart det! Har du en firbeint venn som du er glad i er det berre koseleg om han/hun kan bli med på nokon av bilda . Når på dagen er det best å ta bilda ?

Det er som oftast finast lys på ettermiddag/kveldstid når solen står lavt på himmelen. Kor lang tid tar sjølve fotograferinga?

Konfirmantfotograferinga er som regel unnagjort på ca. 1,5 t.


 


65 visninger0 kommentarer